Tblisi, quilòmetre zero de la ruta

Avui és d’aquells dies que no diria mai que he començat una travessa en bicicleta. Deu ser que vaig a poc a poc perquè vaig lluny però de fet avui, primer dia de la ruta, no he fet un sol quilòmetre en bicicleta. Després d’un viatge de gairebé dotze hores i de matinada m’estaven esperant els del guest hostel a l’aeroport per transportar-me, a mi i a la bicicleta, al lloc a on dormia. Durant el transport ja vaig començar a veure que estava en un país en construcció. Es podia veure una alternança entre edificis moderns i d’altres molt antics, suposo, de l’antiga Unió Soviètica. Les voreres dels carrers gairebé són inexistent o bé estant ocupades pels cotxes. Aquests són els reis de Tblisi. De fet m’ha costat molta estona trobar un pas zebra i el que he trobat no li feien ni cas. Per tant, intentar travessar un carrer és tota una aventura.

Tot i així, estan començant a veure que tenen potencial turístic i, comencen a arreglar una part de la ciutat, aquella que té més interès pels visitants.

Després de passar el matí descobrint aquesta part i situant-me una mica he pogut comprovar que tenen wifi lliure en alguns llocs com al voltant de la plaça Sant Jordi, que per cert, aquí també sembla que va matar al drac.

image

Un cop he fet de guiri una estona, he esperat al Blai, un català que viu a Tblisi, per anar dinar i així parlar una mica d’aquest país i també per posar-lo al dia de la situació política a Catalunya. Ha vingut amb la seva filla de 17 anys. Està estudiant aquí, en un institut Francès, perquè a Catalunya no hi havia manera que es motivés (què ens està passant). M’ha portat a un restaurant a on he pogut degustar alguns dels plats típics del lloc i, per cert, alguns vins també.

De fet, després d’una sobretaula de gairebé tres hores, he arribat al guest hostel una mica espès. Sembla que demà no hagi d’arrencar una ruta que m’ha de portar per molts països diferents al nostre.

Ara toca posar la bici a punt i distribuir les alforges bé. Buff, crec que porti molt pes. Sort que jo peso poc.

2 comentarios en “Tblisi, quilòmetre zero de la ruta

  1. Jordi

    Xavi , ja posats a la propera parada de bus que t’aturis, mira si pot haver una roseta de 25 anys en lloc d’un avi…. Tampoc us entendreu però serà mes agradable !!!

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s